HTML

Web egyről a kettőre

Átlagos irodai számítógép felhasználói ismeretekkel elvállaltam egy melót egy olyan projekten, ahol a legkúlabb webkettes arcok a górék, legalábbis ők ezt hiszik. Persze tudják rólam, hogy mihez értek, így alapvetően szervezési feladataim lesznek, de elhatároztam, hogy megkísérlem a felzárkózást webkettőre. Úgy gondoltam, megörökítem a kínlódásaimat, hátha később tanulságos, ha nem akkor tán vicces lesz.

Friss topikok

Linkblog

A reklám helye

2015.05.12. 21:46 webmasfel

Eljött az idő. Nem lehet tovább halogatni. Próbáltam messziről nézni, nem a közelébe kerülni a piszkos reklámoknak. De vége. Nem fordíthatom el többé az orcámat, nem csukhatom be a szemem.

Belecsapok az Google és a Facebook hirdetés hogyanjának és mikéntjének a tanulmányozásába és kipróbálásába. Gondolom sokan vártátok már ezt. Ha nem jön egy komment sem, azt igennek, sőt hajrának veszem a teljes emberiség részéről.

Szólj hozzá!

Tomi első ötöse

2015.04.30. 17:55 webmasfel

Van egy webshop, amit néhány hónapja adtunk át, ám nem reszponzív. Egyszerűen minimális volt a mobil felhasználók száma, mert maga a termék és a vásárlói szokások determinálják a desktop használatot. Tervezéskor még leraktuk a reszponzív alapokat és technológiát, de aztán az ügyfél menet közben elvetette a dolgot és a különböző méretű nézeteket már nem is terveztük meg.

Aztán megtudtuk, hogy a Google módosítani fogja az algoritmusát és hátra fogja sorolni a nem reszponzív oldalakat. Kezdett aggódni az ügyfél, kezdtünk mi is. Nemrég kiderült, hogy április 20-tól kezd életbe lépni a módosítás. Gondolkodtunk, mit tegyünk, és kitaláltunk egy igazi sunyi megoldást: kamu reszponzivitás a Google kedvéért. Megtudtuk, hogy mit figyel a Google, mi alapján dönti el, mi reszponzív, mi nem az. És egy gyakornok egyetemista kollégának, Tominak kiadtuk a feladatot, üsse át az oldalt. Nem baj, ha szétesik mobilon, hiszen úgysem jön onnan forgalom. Úgy egy nap alatt el is készült vele és igazából még a vásárlás folyamat is végignyomható rajta, bár nyilván nem egy UX esettanulmány.

Aztán ráengedtük a Google-t a tesztrendszerre, lássuk mit tud. És egyből elkezdett emelkedni a pontszáma a kezdeti 60-ról. 

Ma összetalálkoztam Tomival és kérdeztem, hogy na, mi a helyzet. Csillogó szemmel jelentette:

- 96 pontot értünk el!

- Bravó, ez még az egyetemen is ötös lenne, mi?

- Igen! Ez az első ötösöm, mióta egyetemre járok!!!

...

Szólj hozzá!

Címkék: kamu webshop reszponzív

A seggedbe vagy semmi!

2014.01.16. 01:18 webmasfel

Régóta nem írtam semmiről, de most de.

Agilis tranzícióban vagyunk, amint az kiderül a webhuszárról. Agilis tranzíció része a PO retro. Ilyenkor megbeszéljük, hogy céges szinten hogyan tudunk javulnai (gy.k. imprúvolni). Ma is hoztunk pár döntést. Innen csak azok olvassák tovább, akik konyítanak az agilitáshoz, pl. én.). 

Hoztunk több fontos döntést ma. Az agilis coachunk, nagytiszteletű https://twitter.com/Bal_A_gile atya a szeánsz végén lendületesen visszaolvasta a döntéseket emlékeztetés képpen. Hogyaszondja: ha egy PO-nak nincs tuti backlogja a kölcsönkért fejlesztő számára, akkor nem kap semmit, lófaszt a seggébe kap.

Mire Vudumen halkan közbeszólt: Most akkor semmit, vagy lófaszt a seggébe kap? 

semmi.jpeg

Szólj hozzá!

Extrém iOS fejlesztés éjszaka, vidéken, rendetlenségben, lelkesen, sok beszólással

2013.02.27. 23:35 webmasfel

foto_1362003522.JPG_640x480

Nem állunk le, amíg kész nem vagyunk. Az a feladat, hogy csináljunk egy demo iOS játék alkalmazást x Ft-ból, de csak annyit szabad foglalkoznunk vele, amennyi munka kijön a pénzből, bármit is jelentsen ez. Van speckó, de csak statikus demo adatok vannak és dizájnt sem szabad csinálni az alkalmazáshoz. Viszont három másik céggel versenyzünk és akié a legjobb, az nyer meg egy jó nagy melót. Na most akkor hol húzzuk meg a határt? Nyilván inkább éjszakázunk és marha jóra csináljuk csak majd rakunk bele egy ronda ikont a végén. (Mivel programozni nem tudok, a sajtot és az almát vágom, valamint a plecsniket szövegezem angolul. Esetleg nekiláthatok ronda ikont keresni, bár elsőre gyönge a felhozatal)

 

3 komment

Címkék: iOS extreme programming Bazso

Áttörés - 6 év alatt majdnem geek lettem

2013.02.18. 14:37 webmasfel

Hosszú hallgatásomat megtörve adom hírül, hogy teljesült, amiről álmodni sem mertem: 6 év után előadást tartottam a New Tech Meetup-on. Nézzétek meg sokan, expotenciális növekedésre számítok és szeretném leverni nézettségben Fluor Tomit vagy SP-t vagy valakit.

Szólj hozzá!

Címkék: kudarc startup terjeszkedés iWiW

Filippino születésnapja

2010.06.01. 16:00 webmasfel

Filippino kollégám kicsit zárkózott. Mindig azt mondja, hogy majd a következő céges összejövetelre jön el.

Még azt sem sikerült megugrania, hogy a mai, munkaidő alatt rendezett Szakszerű de Hisztis kollégánk születésnapi köszöntésére és a kapcsolódó tortazabálásra lenézzen az emeletről. Vittünk neki egy szelettel az egyébként remek eszterházi tortából. Lassan eszegeti kódolás közben. Még örül is neki. Elmondott cserébe egy kis történetet:

"Én a születésnapra egyetlen egy köszöntést kaptam. Az Ubuntu fórumról jött automatikus üdvözlet."

Szólj hozzá!

Fickó tanít

2010.02.19. 16:09 webmasfel

Van egy üzemeltető kolléga, aki profi a szakmában, mégis sokszor nehéz vele dolgozni.

Néhány jellemző tulajdonsága:

- másfél év nem elég, hogy a kollégák neve magabiztosan beivódjon a nyaki háttértárba, ezért leginkább fickónak titulálja a munkatársakat;

- szinte folyamatosan eszik;

- vigyorog;

- nagyon szereti a romantikus weboldalakat;

- nem nagyon lehet kizökkenteni;

- készséges, ámde.

Nevezzük mostantól Éhes Gyilkosnak.

Ma meg Háttérkép Tomi, a sitebuilderek Michael Flatlyje próbált tőle kérni valamit:

HT: Rengeteg, vagy ötven log file van itt, így irtó nehéz keresni. Nem lehetne, hogy kitakarítod a régieket?

ÉGy: Nem, nem. Majd nagyon jól jönnek azok, amikor vissza kell nézni, hogy hol volt a hiba.

HT: Figyi, két hete próbáltak feltölteni képet. Belenéznél nekem a két héttel ezelőtti logba, hogy kiderüljön, miért nem sikerült?

ÉGy: Hülye vagy? Nem fogok kéthetes logokban turkálni neked!

 

- folytatjuk -

 

Szólj hozzá!

A városom, de nem Budapest, mi az? varosom.hu!

2009.11.25. 11:03 webmasfel

Hosszabb szünet után ismét lendületbe jövök egy post erejéig. Elindult a varosom.hu, aminek már a specifikálásában is részt vettem, nem kevés éjszakám volt benne a körmölésben. Külön büszke vagyok az általam kitalált (Lóri kicsit segített) POI-vá tesz funkcióra. Mivel csak adminoknak érhető el, nem írom le miről szól, legtöbbetek úgysem fogja használni  soha.

Ma lesz a záróbuli a már jól ismert Fenyő Étteremben a napfényes Budaörsön, Magyarország leggazdagabb településén. Tegnap megkaptuk az étlapot, hogy foglaljuk le előre a kajákat. Nagyon funky a cucc, diavetítésként tolja eléd a nyomdában készült, majd golyóstollal beárazott, majd beszkennelt étlapot. Slimm-slutty animációval (ez saját elnevezés, de remélem érthető). Léni ezt reagálta: "nem tudok xelni mert linuxbol nezem a siteot" Könnyesre röhögtem magam.

Drukkolok az oldalnak, hogy sikeres legyen, benne van a potenciál, ahogy mondani szokták szexshopba'.

Aki pedig nyafog, hogy Budapest miért nincs benne, az vagy költözzön el Békéscsabára, vagy legyen kicsit türelemmel.

 

 

Szólj hozzá!

Indul a Zanzaa

2009.04.07. 09:31 webmasfel

Zanzaa.at néven indul hamarosan legújabb fejlesztésünk. Osztrák linkek iránt érdeklődők, azokat gyűjtők, kattingatók számára lesz igazi aranybánya. Ja, és az osztrákok számára is, őket majdnem kifelejtettem.

 

Szólj hozzá!

Lehoznám az égről a csillagot, hogy lehozzák az IE6-ot a webről

2009.03.18. 13:50 webmasfel

Most, nem sokkal március 15. után, még forradalmi hangulatban kapott el ez az oldal. Nem vagyok se művész, se geek, de el tudnék képzelni egy IE6-ot búsba küldő verset Nemzeti dal stílusban. (pl. Esküszünk, esküszünk/hogy ie-t többé nem veszünk; hát ez elég szar lett, de értitek, mire gondolok)

Nyájas olvasóim! Valamennyien tegyétek ki ezt a logot a weboldalaitokra és segítsétek e nemes ügyet.

2 komment

Off topik blogbejegyzés, de legalább Japánnal kapcsolatos, Japán meg ugye az informatikával defaultban

2009.02.16. 12:05 webmasfel

Nem szép dolog, de nem bírom ki, off topik bejegyzést követek el.

Most, hogy hallom, Japán megmenti az IMF-et, egy kérdés motoszkál bennem. Ki menti meg Japánt? He? És ha arra gondolok, hogy Szeribának mi, Magyarország segítettünk a gázválságkor, számomra érthetetlen módon, akkor arra is gondolhatok, hogy mi mentjük meg Japánt! Hát itt van a kutya elásva! Nálunk akkor lesz minden OK, amikor Japán bedől. Csak ki kell várni! Semmi az egész.

Szólj hozzá!

Végre az XP-sek arcába röhöghetek

2009.02.10. 12:52 webmasfel

Én leszek a király a Vista Basicemmel, mert véget ér a windows xp támogatása! Annyi megaláztatás, én megmondtamozása, lehetett tudnizás és csak a hülye vált át egy kiteszteletlen operációs rendszerrezés után. Tádámm!

Szólj hozzá!

Programozó szociológia - I. rész

2008.08.14. 10:28 webmasfel

Érdekes, hogy a programozók számára az egyik legnehezebben megugorható probléma az iroda bezárása és a riasztó élesítése. Defaultból nem szívesen hordanak kulcsot, illetve a kódjukat egy cetlire írják fel, aztán elveszítik. (Hogy hogyan azt nem tudom, mert kb. ez az egyetlen papír, amit használniuk kell, egyébként szinte minden digitális.)

Tegnap a következő történt. Pista este fél kilenckor telefonál, hogy egyedül maradt az irodában és nincsen kulcsa. Elmondtam neki, hogy hol található az erre az esetre rendszeresített pótkulcs. Persze a kódját nem tudta, megadtam az enyémet. Ma reggel kérdezem, hogy sikerült-e bezárni. Sikerült, annyi bökkenővel, hogy egy kolléga még a házban volt, úgyhogy még ki sem hűlt a kódom, mikor már üvölteni is kezdett a riasztó.

Kérdezem Pistát: "És mi lett, kijött egy csomó kommandós?"

Pista: "Én nem láttam egyet sem."

Attila: "Azért kommandósok."

 

 

 

Szólj hozzá!

Régi új szenvedélyem: a Ruby

2008.05.20. 22:21 webmasfel

Szóval, web 1,007-es srác lettem. Rubyzni fogok egy héten belül. Mikor kiderült megörültem, mert régi szenvedélyem a Ruby. Még diákként kóstoltam bele Portóban, 1998-ban.

1 komment · 1 trackback

Vistás szopások

2007.09.27. 11:52 webmasfel

Mióta Vistám van elég sokat szopok. Az előző notebookom (Compaq nx7300), amit elloptak, pontosan ugyanilyen volt, mint az új, csak azon XP volt, ezen meg Vista. Az általam használt szoftverek is ugyanazok (kivéve néhányat a Vistának hála). Tehát remekül összehasonlítási lehetőség. Meg kell mondjam, hogy az előző gépemmel és a rendszerrel nagyon meg voltam elégedve, főként mert a négy hónap alatt, amíg használtam, egyszer sem fagyott le, ami kivételes öröm a mai PC-s világban.
Még mielőtt belecsapnék a konkrét szopásokba, elmesélem, hogy a kollégáim közül többen jöttek megnézni a Vistát, hogy láthassák a csilli-villi animációkat, ahogy az ablakok forognak, stb. Azt hittem, mindjárt én leszek a király Vistás úttörő arc a cégnél, de hamar kiderült, hogy szó sincs a trükkökről, mert Vista Home Basicet kaptam a géphez, ami nem tartalmazza a parasztvakítást. Úgyhogy ami maradt, az csak a szopás.
Szóval:
  1. Nyomtatás. Nem tudok nyomtatni, mert az irodában lévő printerekhez nincs Vistás driver. OK, hogy nem a legújabb nyomtatók, de annyira azért nem régiek. Minden alkalommal szívességet kell kérnem valakitől, hogy nyomtassa ki nekem azt a néhány sort/oldalt/szerződést, amire szükségem van időnként. Előre a papírmentes irodáért!
  2. Vírusvédelem. A corporate vírusvédőnk nem fut Vista alatt, így most kezdek rettegni, mert a géphez kapott Norton mindjárt lejár.
  3. Szövegszerkesztés. Az Open Office szövegszerkesztőjében szoktam időnként doksikat írni. (Tudom, hogy ez durva, megérdemlem a nagyravágyó, telhetetlen, semmi nem elég neki, törekvő, mit képzel magáról, a világ nem elég?, stb. jelzőket, de szoktam.) Amikor először nyomok mentést, akkor egyszerűen kilép. Doksi elszáll. Hát igen, igazuk van azoknak, akik szerint a mentés funkciót nem kéne ilyen pofátlanul használnom. Elégedjek meg azzal, hogy ha nyomkodom a billentyűzetet, akkor a képernyőn csudálatosképpen megjelennek pont ugyanazok a jelek, amik a billentyűkön vannak!
  4. Intéző. Ha aljas módon úgy döntök, hogy elindítom az Intézőt, ami ugyebár saját programjuk, akkor mielőtt bármi történne, azt a hibát adja, hogy: Az Intéző automatikusan bezáródott, majd: A Windows megpróbál megoldást keresni erre a problémára, majd: Az Intéző automatikusan újraindul. És itt akár meg is nyugodhatnék, mert ez az egész nem tartott tovább 15 másodpercnél. Megnyugodhatnék, ha újraindulna. De nem indul. Viszont, ha kézzel újraindítom, akkor utána már fut. Lehet, hogy ez ilyen pszichikai feature a Vistától (Home Basic!), hogy a felhasználó kétségbeessen (kilépett, pedig még el se indult), aztán örüjön, hogy foglalkoznak a problémával (a Windows megoldást keres), és egyből meg is oldják (automatikusan újraidul). Még jobban aggódjon (mégsem indult újra), majd utolsó kétségbeesett próbálkozás (manuálisan újraindít) és utána a határtalan öröm (fut és én magam csináltam meg, pedig a Windows is próbálkozott, de neki nem sikerült).
  5. IP-cím. A felhasználóról alkotott különleges elképzelésüket támasztja alá az is, hogy a gép IP címe iszonyatosan el van rejtve. A sztárprogramozónk sem tudta megtalálni és a haját tépte. Lehet persze, hogy halál egyszerűen meglelhető, de ahhoz valószínűleg nálam tízszer átlagosabb/kezdőbb felhasználó kell, hogy két magától értetődő klikkeléssel eljusson az IP címig. Neki viszont mire kellene az IP cím?
  6. Beépített tömörítő. Egyik kollégám átküldött a gépemre egy kb. 80 megás állományt összetömörítve. Kértem a kicsomagolást és dolgoztam tovább valamin. Pár perc múlva szól a srác, hogy átjönne megmutatni, hogyan működik a cucc, amit küldött. Írom neki, hogy még hátra van a csomagolásból kb. 4,5 óra. Mire kész lettem ezzel a kis üzenettel, már csak 8,5 óra volt hátra a csomagolásból. Válaszolt, hogy töltsek le egy 7-zip-et. Letöltöttem, 3,5 perc alatt kicsomagolta...
  7. Frissítések. Múltkor pénteken esete indulok haza, zárom be a gépet és kiírja, hogy frissítések érhetők el. Gondoltam, amíg összerakom a cuccaim, addig lefut a frissítés. Hát nem. Több mint 40 percig frissített. És mivel a kilépés+frissítés parancsra nyomtam rá, folyamatosan ki volt írva, hogy ne kapcsolja ki a számítógépét, amíg a frissítés tart (vagy valami ilyesmi). Hát persze, hogy nem mert a mimóza lelkébe taposni, még megsértődik nekem és megtízszerezi ezt a listát...
Egyelőre ennyi.
Mazochista barátaim! Vegyetek ti is Vistát! Tetszeni fog!

2 komment

Külföldi terjeszkedés veszélyei

2007.09.24. 11:55 webmasfel

Nagyon, nagyon, nagyon kell vigyázni, hogy egy internetes szolgáltatás idegen nyelvre való fordításakor és lektorálásakor kivel dolgozunk. Ennek bizonyságául szolgáljon most ez a példa.
Alkalmi promóciós együttműködési megállapodást kötöttünk egy szlovák céggel. Ennek első lépéseként lektorálom a szolgáltatásuk magyar nyelvű verzióját, ami már 2005 óta éles, de gyakorlatilag halott. A szájt Szlovákiában és Csehországban hasít és nem értették, hogy nálunk miért nem. Annak is utánanéztem, hogy itthon szinte nincs is rendes konkurenciájuk. Érthető, hogy értetlenül állnak a dolog előtt.
Az már első blikkre látszott, hogy a magyar fordítás nincsen egészen rendben - ezért is javasoltam a lektorálást a promó előtt -, de az igazi furcsaságok akkor jöttek elő, amikor jobban elmélyedtem benne. Úgy gondolom, hogy ez a hibaüzenet elég tömören összefoglalja az oldal "hangulatát":

Ennél tovább nem magyaráznám.
Webmasfeles tapasztalatokat is gyűjtöttem, mert ftp-znem kell ebből a kis melóból kifolyólag. És hiába kérdeztem a nagytudású kollégákat, hogy milyen free ftp klienst ajánlanak, azzal nem számoltak, hogy Vistám van. Így a saját kezembe vettem az ügyet. Most van a gépemen négy különféle, amiből egy mégsem fut a Vista alatt, a másik három közül pedig csak egy, az FTP Commander volt alkalmas arra a különleges célra, amire nekem kellett: fájlokat letölteni a szlovák arcok szerveréről. Crazy, ugye?

1 komment

Kiraboltak, letöltöttem

2007.08.08. 16:55 webmasfel

Nem éppen ma, hanem inkább hat hete Balatonfenyvesen bejöttek éjjel a nyaralóba és elloptak egy csomó mindent, többek között a laptopomat, az iPodomat és a telefonomat. Rohadjanak meg. Egyébként mindezt abból a szobából, ahol a feleségemmel és az egyéves kisfiammal aludtunk.
A cég gyorsan beszerzett egy ugyanolyan laptopot, amit viszont már Vistával szállítottak. Ma úgy érzem, hogy ketten használunk Vistát a világon: Bill Gates és én. A szopásokról majd később beszámolok, most kirakom ide azon szoftverek listáját, amelyek letöltésével az áldozattá válásom első napját töltöttem. Ez jó lesz arra az esetre, ha megint kirabolnak, vagy ha a Vista végleg kinyírja a gépem (esetleg én mind a kettőt):


Thunderbird

Skype

firefox

web developer toolbar

html tidy

open office

norton internet security

delicious

prb editor

tortoise svn

eclipse

edit plus

sql developer

picasa

last fm

flash player

total commander

iwiw gadget

google earth

delicious


 

Ui: Total commander nem fut Vista alatt.


 

2 komment

Hőségriadó 2.0

2007.06.20. 16:28 webmasfel

Nagyon durva a meleg, nemcsak az építőmunkások szívnak az aszfalton, de mi is a PC-k mellett. Már odáig fajult a helyzet, hogy az üzemeltetési vezetőn nemcsak fekete hosszúnadrág nincsen (múlt héten még abban tolta), hanem a zoknit is elhagyta a szandálból. Nagyon komoly. Most nem tudok tovább írni, mert elolvadt a processzorom, hívom is a rendszerga

Szólj hozzá!

Sql developer

2007.05.18. 13:55 webmasfel

Nagyon durva, ma sql developert töltöttem le és kaptam hozzáférést a DB-hez. Meg is kérdeztem a SL-t (Sütis Lénárd), hogy nem felelőtlenség-e egy ilyen kaliberű csávónak, mint én, lángszórót adni a kezébe a szénáspadláson.
Azt mondta de, úgyhogy itt is marad mellettem, és nézi, hogy mit csinálok. Két perc múlva lelépett én meg még mindig itt ülök, ujjam a ravaszon.

2 komment

Kollégák, főnökök I.

2007.05.11. 15:45 webmasfel

Kezdem is először a közvetlen kollégámmal, akit a háta mögött nra-nak hívok. Ez egy rövidítés, mint azt sejteni lehet, mert egyébként semmi értelme nem lenne. No Respect Arc. Itt van egy kép is róla, ami tiszteletben tartja a személyiségi jogait, amiket egyébként nem sokra becsül, amint az a nevéből is következik.Azt azért nem kell gondolni, hogy semmit nem tisztel. Inkább, hogy legfeljebb azt, aminek a tisztelhetőségéről megbizonyosodott. Legkedvesebb tulajdonsága, hogy bármennyire is el van merülve a munkájában, észleli, amint lépéseket teszek a webegyrőlakettőre rögös útján. Például, ha kikiabálok a szobából az üzemeltetésre, hogy kérek egy commit logot, akkor jelentőségteljesen, enyhén vigyorogva bólogat.

Szólj hozzá!

A legfontosabb informatikai szakkifejezés

2007.05.03. 16:15 webmasfel

Először azt hittem, hogy cégspecifikus a dolog, de miután néhány külsőssel is volt doglom, világossá vált, hogy a legfontosabb szakkifejezés nem az olyanok, mint ajax, job, java, css, vsn, url, hanem a felülbaszás. A legtöbb művelet helyettesíthető ezzel a szóval és királynak tűnhetsz vele.

Szólj hozzá!

Összeesküdtek ellenem

2007.04.20. 09:36 webmasfel

Elképesztő. Múlt héten a  webkettőt fenyegették meg elpusztítással, ma már az internetet. Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire be vannak szarva valakik attól, hogy betettem a lábamat ebbe az iparágba. Valamit nagyon tudhatok, de mi lehet az. Gyorsan rá kell jönnöm, amíg van iparág!

Szólj hozzá!

Idő előtt vége a blogomnak?

2007.04.10. 14:46 webmasfel

Még alighogy elkezdtem merni pedzegetni a témát, összerakosgatni az alapokat, felcsipegetni a morzsákat, ráhangolódni a fílingre és akkor a webisztán azzal jön, hogy vége a web2-nek? Hol itt az igazság? Kidobtam egy hónapot az életemből? Vagy lehet, hogy a Google beijedt tőlem?

Szólj hozzá!

Ez nem flipchart!

2007.04.06. 13:00 webmasfel

Az IT-s fiúkkal vigyázni kell, hogy az ember ne csak IT, hanem egyéb témákban is pontosan fogalmazzon. Ez akkor derült ki, mikor átmentem az üzemeltetésre és megkérdeztem:
- Balázs, elkérhetem egy kis időre a flipchartot?
Balázs erre teljes testével a flipchart felé fordult, majd felém és azt mondta:
- Ez nem flipchart!
- Nem? Hát akkor mi?
- Ez whiteboard.
- OK. Akkor elkérhetem a whiteboardot?
- Persze, vidd csak.

Azt persze mondanom sem kell, hogy a szobában ülő hat másik srác is végigélvezte a jelenetet. Egy darabig nem megyek hozzájuk.

Szólj hozzá!

SVN check-out

2007.03.29. 18:27 webmasfel

Egy hónapja senki nem hitte volna rólam, hogy checkoutolok a repositoryból properties fájlokat, és tessék! Igen, itt vannak a gépemen. És igen, elolvastam hozzá az elméleti anyagokat is a Subversionről!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása